Γρήγορα μηλοπιτάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΤΕΜΑΧΙΑ: 6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

Πανεύκολα μηλοπιτάκια με ελάχιστα υλικά που θα λατρέψετε!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΥΛΙΚΑ

2 κόκκινα μήλα, κομμένα στη μέση και σε λεπτές ροδέλες

1 φύλλο σφολιάτας

3 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας με τη μεγαλύτερη πλευρά του να κοιτάει προς τα εμάς.

2Με τη βοήθεια ενός ίσιου μαχαιριού, κόβουμε το φύλλο οριζόντια σε 3 ίσα κομμάτια και ύστερα σε δύο κάθετα στη μέση, ώστε να δημιουργήσουμε 6 λωρίδες.

3Παίρνουμε μία λωρίδα ζύμης, τοποθετούμε 5-6 ροδέλες από τα μήλα στη μέση της επιφάνεια της, τα οποία απέχουν 2 εκ. προς τα έξω και τα πασπαλίζουμε με λίγο κάνελα.

4Διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και στη συνέχεια τη ρολάρουμε προσεκτικά δημιουργώντας ένα τριαντάφυλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.

5Παίρνουμε μία φόρμα για cupcakes με έξι θήκες, τις αλευροβουτυρώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε μέσα τα μηλοπιτάκια.

6Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

7Μόλις είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

8Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν θέλουμε τα μηλοπιτάκια πιο τραγανά, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσουμε

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *