DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Συστατικά
  • 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν
  • 180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 1 σφηνάκι φρέσκο γάλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανίλλια
  • 3 μήλα
  • λίγη κανέλα
  • επικάλυψη
  • 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση

Για να γίνει το κέικ μας θα πρέπει να ετοιμάσουμε πρώτα την επικάλυψη μας.

 

Αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά και κάνουμε μία τριφτή ζύμη, σαν άμμο, πλάθουμε μία αφράτη μπάλα και τοποθετούμε για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μας και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε για λίγο. Επόμενα υλικά μας το γάλα, η βανίλια, η κανέλλα, και το ξύσμα.
Τέλος,σταματάμε το μίξερ μας και ρίχουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας ανακατεύοντας πολύ πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

 

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι, και ρίχνουμε το μισό από το μείγμα μας.
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τοποθετούμε από πάνω.

Στη συνέχεια το υπόλοιπο μείγμα μας.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη επικάλυψης και κόβουμε ψιλά ψιλά κομματάκια με το χέρι ή τρίβουμε με το χονδρό τρίφτη, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι το μείγμα μας να ροδίσει από πάνω.

 

Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα εαν είναι στεγνή και βγάζουμε από το φούρνο.
Εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και με κανέλλα και σερβίρουμε, αφού αφήσουμε να κρυώσει καλά καλά.
Καλή σας απόλαυση!

Θερμίδες: 370-400 kcal

* Οι θερμίδες αφορούν μερίδα και έχουν υπολογιστεί κατά προσέγγιση

https://spoonlove.gr/ena-alliotiko-keik-milou/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.