• Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • 2 αχλάδια, όχι πολύ ώριμα
  • 80 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 ml ρούμι
  • 1 αυγό
  • 150 ml γάλα
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι (ή όσο πάρει για σφιχτό χυλό)
  • 1 βανίλια
  • ελάχιστο αλάτι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • κανέλα και ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε κυβάκια. Τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη, τα ανακατεύετε με τις σταφίδες και τα αφήνετε να μουσκέψουν μισή ώρα στο ρούμι, όπου έχετε ρίξει και το χυμό λεμονιού.
  2. Ετοιμάζετε έναν πηχτό χυλό με το αλεύρι, το αυγό, το γάλα, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι, δουλεύοντας καλά το μείγμα με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτετε τα κυβάκια αχλαδιών και τις σταφίδες.
  3. Βάζετε στη φωτιά το τηγάνι με λάδι να κάψει. Παίρνετε κουταλιές από το χυλό και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε τα λουκουμαδάκια να ροδοψηθούν από τη μία μεριά και τα γυρίζετε και από την άλλη.
  4. Τα βγάζετε και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τα τοποθετείτε έπειτα σε πιατέλα, όπου τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και με ζάχαρη άχνη.

https://tinyurl.com/vmsv8hd

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *