Μαλακές Μπάρες Βρώμης – Κανέλας με Επικάλυψη Τυριού, από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη και το stavroulacooking.com!







Μερίδες: 6
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου (άγλυκο)
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- ¼ φλιτζάνι μέλι (εάν η σάλτσα μήλου έχει ήδη μέλι, παραλείψτε αυτό το συστατικό)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
- 1 φλιτζάνι τυρί κότατζ
- 1 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μεσαίο μπολ αναμίξετε τη βρώμη, τη σάλτσα μήλου, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να είναι υγρά.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι (περίπου 20 x 20). Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι η βρώμη να είναι στέρεα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
- Όσο οι μπάρες ψήνονται, σε ένα πολυμιξεράκι χτυπήστε το τυρί κότατζ, το γάλα αμυγδάλου, το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
- Κόψτε τις μπάρες στα 6 και αλείψτε την κάθε μπάρα με το μείγμα τυριού. Πασπαλίστε με κανέλα θέλετε και εάν το επιθυμείτε, σερβίρετε με κομμένα φρούτα.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπάρες ενέργειας σοκολάτα-καρύδα, από την 7elements.gr!
Μπάρες σοκολάτας με γέμιση μπανάνα-αμύγδαλο ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ - Almond butter banana chocolate cups (gf...
Μπάρες με Μους από Γιαούρτι και Raspberries, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το alwayshungry.gr!
Πανεύκολες, υγιεινές μπάρες με δαμάσκηνα χωρίς ψήσιμο, από τα Curves Greece Cyprus!
Μπισκοτένιες μπάρες με καρύδα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one...
Vegan μπάρες σοκολάτας από τον 'Ακη -Vegan chocolate bars by Akis and akispetretzikis.com!
Αφήστε μια απάντηση