Μηλόπιτα -κέικ από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή η μηλόπιτα θα φέρει τα πάνω κάτω!
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ Αλλατίνη
1/3 του φλιτζανιού βούτυρο 
15 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα μήλα
3 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο κανέλα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ο C και βουτυρώστε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Πασπαλίστε τη φόρμα του κέικ με την καστανή ζάχαρη και βάλτε τη φόρμα στο φούρνο για 5 λεπτά. Κόψτε τα μήλα σε λωρίδες και τοποθετήστε τες στο ταψί.
Σπάστε τα αυγά και στο μίξερ, ρίξτε τα ασπράδια (και αφήστε τα στην άκρη) ενώ σε ένα μπολ τους κρόκους τους. Μέσα στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε όλα τα ξηρά συστατικά σας, ανακατέψτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
Πάρτε το μπολ του μίξερ, με τα ασπράδια και ανακατέψτε τα μέχρι να σχηματίσει το μείγμα σας κορυφές. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα σας το μείγμα των κρόκων με το βούτυρο και το μείγμα με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο χύστε το στη φόρμα του κέικ που έχετε τοποθετήσει τα μήλα σας.
Ψήστε, περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι το κέικ σας να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίστε το με κανέλα, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε το ζεστό!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αυτή η μηλόπιτα θα φέρει τα πάνω κάτω!
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις 
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ  Αλλατίνη
1/3 του φλιτζανιού βούτυρο 
15 γρ. βούτυρο, λιωμένο 
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι εκχύλισμα βανίλιας 
½ φλιτζάνι ζάχαρη 
2 μεγάλα μήλα 
3 αυγά 
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
Λίγο κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ο C και βουτυρώστε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για κέικ. Πασπαλίστε τη φόρμα του κέικ με την καστανή ζάχαρη και βάλτε τη φόρμα στο φούρνο για 5 λεπτά. Κόψτε τα μήλα σε λωρίδες και τοποθετήστε τες στο ταψί. 
Σπάστε τα αυγά και στο μίξερ, ρίξτε τα ασπράδια (και αφήστε τα στην άκρη) ενώ σε ένα μπολ τους κρόκους τους. Μέσα στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. 
Σε ένα άλλο μπολ, ρίξτε όλα τα ξηρά συστατικά σας, ανακατέψτε τα και αφήστε τα στην άκρη. 
Πάρτε το μπολ του μίξερ, με τα ασπράδια και ανακατέψτε τα μέχρι να σχηματίσει το μείγμα σας κορυφές. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα σας το μείγμα των κρόκων με το βούτυρο και το μείγμα με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο χύστε το στη φόρμα του κέικ που έχετε τοποθετήσει τα μήλα σας. 
Ψήστε, περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι το κέικ σας να ροδίσει. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίστε το σε μια μεγάλη πιατέλα.  Πασπαλίστε το με κανέλα, κόψτε το σε κομμάτια και σερβίρετε το ζεστό!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *