Μηλόπιτα κέικ με κονιάκ, κανέλα & μοσχοκάρυδο από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ

 

4 πράσινα μήλα ψιλοκομμένα

μισό φλιτζάνι ζάχαρη για το πασπάλισμα των μήλων

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ

Ψιλοκόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα μπώλ.

Τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη,την κανέλα,το μοσχοκάρυδο  και το κονιάκ.

Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να φτιάξουμε την ζύμη μας.

 

ΥΛΙΚΑ- ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

3/4 φλιτζανιού  ζάχαρη

2 αβγά

2 βανιλέτες Alsa

2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι total

2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει και προσθέτουμε την ζάχαρη.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες ,το γιαούρτι και το αλεύρι.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα .Το μείγμα μας πρέπει να είναι παχύρρευστο.

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι(διαμέτρου 26cm) και το πασπαλίζουμε με 
αλεύρι.

(Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ κουμπωτή φόρμα).

Στρώνουμε το μείγμα μας και το ισιώνουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού .

Ψήνουμε 45-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσουν τα μήλα.

Μόλις κρυώσει αν θέλουμε καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη.

Είναι ιδανική για να την σερβίρετε με παγωτό καϊμάκι η βανίλια και μπόλικη σαντιγί.

Μπορείτε κάθε φορά που θα σερβίρετε ένα κομμάτι να το ζεσταίνετε λίγο

στο φούρνο μικροκυμάτων προτού προσθέσετε το παγωτό.

Μια απλή και εύκολη συνταγή  ..

Γεμάτη με αρώματα μήλων,κονιάκ και μπαχαρικών…

Ευχαριστώ την μητέρα μου για την παραχώρηση της συνταγής..

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ 

 

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)

 

http://koykoycook.gr/?p=765

milo3milo2

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *