DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ:
10 ml (1κ.σ.) ελαιόλαδο
400 γρ μήλα ( καθαρισμένα & κομμένα σε 8 λεπτές φέτες, τα υπόλοιπα τα κόβετε σε μικρά καρέ)
15 γρ (περίπου 2 κ.σ.) κανέλα
160 γρ αλεύρι για κέικ (που φουσκώνει μόνο του)
3 γρ (¾ κ. γ.) μπέικιν –μπάουντερ
3 γρ (½ κ. γ.) μαγειρική σόδα
βανίλια
3 γρ αλάτι (½ κ.γ.)
115 γρ  Linodiet Baking Stevia σκόνη
115 γρ μαλακή μαργαρίνη light
100 γρ (2) αυγά (χτυπημένα)
180 γρ στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (2%)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και τα καρέ μήλου να σοταριστούν για 3 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε κανέλα, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με το Linodiet Baking Stevia μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε  το μείγμα με το αλεύρι με το μείγμα με τη μαργαρίνη και ρίχνουμε τα μήλα μας στη ζύμη ανακατεύοντας καλά.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη στο ταψάκι διαμέτρου 20-24 cm αφού πρώτα στρώσουμε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε και τις φέτες μήλου  από πάνω και ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 °C.

 

Σημείωση:
10 μερίδες
Γλυκαιμικός δείκτης : 38.5 (Χαμηλός)
Γλυκαιμικός δείκτης παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη: 67,5 (Υψηλός)
Γλυκαιμικό φορτίο ανά μερίδα : 11,3 (Μέτριο)
Γλυκαιμικό φορτίο παρόμοιου προϊόντος με ζάχαρη/ μερίδα : 41,4(Υψηλό)
Θερμίδες: 158 Kcal/μερίδα
Θερμίδες Παρόμοιων προϊόντων με ζάχαρη (kcal) /μερίδα: 434 (μειωμένο κατά τουλάχιστον 64%)

http://www.linodiet.gr/Linodiet%20Blog/Sintages%20stevia?journal_blog_post_id=12

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.