Μηλόπιτα πλεξούδα με αμυγδαλόκρεμα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Με ωραία εμφάνιση κι απίθανη γεύση, αυτή η μηλόπιτα προέκυψε κυριολεκτικά στα καλά καθούμενα. Εκεί που καθόμουν δηλαδή, σκέφτηκα πόσο ταιριάζει η αμυγδαλόκρεμα με τα φρούτα. Μόλις σκέφτηκα φρούτα, θυμήθηκα τα μήλα στο ψυγείο. Τι καλύτερο από μια μηλόπιτα με φρέσκα μήλα τυλιγμένα σε φύλλο σφολιάτας μαζί με πλούσια αμυγδαλόκρεμα; Είναι πεντανόστιμη, εντυπωσιακή σε εμφάνιση και φτιάχνεται πανεύκολα. Μην σας τρομάζει η ατίθαση πλεξούδα της…

Υλικά για 2 πλεξούδες

  • 1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 3 μήλα
  • 3-4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • Λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

για την αμυγδαλόκρεμα

  • 90γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 70γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 90γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την αμυγδαλόκρεμα: Ρίχνετε στο μπλέντερ και κάνετε τα αμύγδαλα σκόνη.
  2. Ρίχνετε και χτυπάτε μέσα σε ένα μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αβγό και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε και τα τριμμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε καλά με σπάτουλα. Αφήνετε την κρέμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξει λίγο.
  3. Βγάζετε τη σφολιάτα από το ψυγείο να μαλακώσει ελαφρά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Καθαρίζετε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβετε σε λεπτές φετούλες.
  4. Ανοίγετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και το αναποδογυρίζετε ανοιχτό μαζί με το νάιλον της συσκευασίας του πάνω σε χαρτί ψησίματος. Ξεκολλάτε το νάιλον και το ισιώνετε λίγο δουλεύοντάς το με τον πλάστη. Ύστερα το γυρίζετε με τη μεγάλη πλευρά κάθετα μπροστά σας. Χωρίζετε νοητά το φύλλο σε τρεις λωρίδες. Απλώνετε πάνω στη μεσαία νοητή λωρίδα τη μισή από την αμυγδαλόκρεμα που φτιάξατε αφήνοντας από πάνω και από κάτω 2 δάχτυλα περιθώριο τουλάχιστον.
  5. Με ένα μαχαίρι χαράζετε λοξά τις 4 άκρες του φύλλου με κατεύθυνση προς τις 4 άκρες της γέμισης (εκεί που τελειώνει). Επιλέγετε φορά προς τα κάτω και σύμφωνα με αυτήν, ξεκινάτε να κάνετε λοξές χαρακιές με το μαχαίρι δημιουργώντας λοξές λωρίδες.
  6. Φέρνετε το άνω και το κάτω κομμάτι της σφολιάτας που αφήσατε κενό πάνω από τη γέμιση και ξεκινάτε να ενώνετε τις λωρίδες από τις δυο αντίθετες πλευρές σταυρώνοντάς τις πάνω από τη γέμιση και δημιουργώντας μια κοτσίδα καθώς προχωράτε προς τα κάτω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με το επόμενο φύλλο σφολιάτας και τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Μεταφέρετε το χαρτί ψησίματος μαζί με τις μηλόπιτες σε ταψάκι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
  8. Ξεφουρνίζετε τις μηλόπιτες και αφού κρυώσουν λίγο τις μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη πριν τις σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

 

http://www.sweetly.gr/2018/01/milopita-plexouda-me-amigdalokrema/#more-6882

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *