Μηλοπιτάκια νηστίσιμα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολα και πεντανόστιμα!

 

ΥΛΙΚΑ

1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσ. σταφίδες
1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ.τσ. καρύδια χοντροκομμένα
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού.Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι τη βανίλια, την κανέλα και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός. Ρίχνουμε τα μήλα ,τις σταφίδες και τα καρύδια μέσα στο μείγμα του χυλού και ανακατεύομε καλά.
Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 3 εκ.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρονται κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα!

Καλή επιτυχία <3

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *