Μηλοπιτάκια νηστίσιμα, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

ΥΛΙΚΑ

1 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1 φλ.τσ. σταφίδες
1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ.τσ. καρύδια χοντροκομμένα
1 βανίλια
1 κ.γ. κανέλα
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει
4 μήλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού.Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι τη βανίλια, την κανέλα και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός. Ρίχνουμε τα μήλα ,τις σταφίδες και τα καρύδια μέσα στο μείγμα του χυλού και ανακατεύομε καλά.
Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 3 εκ.
Ψήνουμε τα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Σερβίρονται κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα!

Καλή επιτυχία <3

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *