Bolero-Biodiet

Σιγουρέψου ότι έχεις:
Για το μείγμα του κέικ:
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
130 γρ. Βιτάμ
200 γρ. ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα κανέλα
½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
6 αυγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
200 γρ. ξυσμένη σοκολάτα κουβερτούρα
2 αυγά χτυπημένα
300 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. Βιτάμ
3 κουταλιές ρούμι
1-2 αχλάδια

Ξεκινάμε!
1Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C και στρώσε ένα ρηχό ταψάκι 25×35 εκ. με λαδόκολλα αλειμμένη με Βιτάμ, ώστε να είναι σε ετοιμότητα.
2Λιώσε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί. Επίσης, χτύπα σε ένα μπολ το Bιτάμ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και, όταν το μείγμα αφρατέψει, πρόσθεσε το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, μετά τους κρόκους έναν-έναν και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα.
3Και αυτό δεν ήταν όλο! Χτύπα σε μαρέγκα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και πρόσθεσέ τα μαζί με το αλεύρι στο μείγμα ανακατεύοντας.
4Άπλωσε στη συνέχεια ομοιόμορφα το μείγμα για τις σοκολατίνες με αχλάδi στο ταψάκι που έχει αρχίσει να ανυπομονεί, και ψήσ’ το για 20 λεπτά στο φούρνο που δεν κρατιέται.
5Άδειασε το κέικ σε μια λαδόκολλα πασπαλισμένη με ζάχαρη, αφαίρεσε τη λαδόκολλα όπου ψήθηκε το κέικ, και άφησε αυτό το τελευταίο να κρυώσει για 2 ώρες, προτού το κόψεις σε δύο λωρίδες.
6Για να γεμίσεις τώρα τις σοκολατίνες με αχλάδi, βάλε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα, τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το Bιτάμ και το ρούμι, ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
7Αφού το εν λόγω μείγμα κρυώσει, άπλωσε λίγη ποσότητα στις λωρίδες κέικ, βάλε πάνω τα αχλάδiα καθαρισμένα και κομμένα, ξανά σοκολάτα, από πάνω την άλλη λωρίδα κέικ (σαν σάντουιτς) και τέλος άπλωσε την υπόλοιπη σοκολάτα γύρω από το κέικ.
8Όταν πήξει η γέμιση, μπορείς επιτέλους να κόψεις το γλυκό σε κομμάτια: τις σοκολατίνες με αχλάδι!
Καλή όρεξη!

http://cookoo.gr/γλυκά/σοκολατίνες-με-αχλάδι

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *