Στρούντελ σοκολάτας με αχλάδι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Υπέροχο γλυκάκι με τραγανή υφή από το φύλο κρούστας και σοκολατένια μυρωδάτη γέμιση από τα αχλάδι και τα μπισκότα amaretti!

 

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

 

Για τη συνταγή

  • 3 αχλάδια αποφλοιωμένα και καθαρισμένα από κουκούτσια, κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη καστανή (με μελάσσα)
  • 2 φλιτζάνια μπισκότα αμαρέτι σπασμένα με το χέρι
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (65% περιεκτικότητα σε κακάο) χοντροκομμένη
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 3 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο λιωμένο

Για γαρνίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190℃. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα αχλάδια, το μείγμα μπαχαρικών, το μισό κακάο, την καστανή ζάχαρη, τα μπισκότα Amaretti σπασμένα στο χέρι και την τεμαχισμένη σοκολάτα.
2. Δουλεύοντας γρήγορα το φύλλο κρούστας ώστε να μη στεγνώσει, τοποθετείτε ένα φύλλο σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το βουτυρώνετε με ένα πινέλο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 5 φύλλα και τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο.
3. Απλώνετε με ένα κουτάλι το μείγμα στο κέντρο της ζύμης αφήνοντας 5 εκατοστά στις άκρες. Ενώνετε τα δύο μικρότερα άκρα πάνω από τη γέμιση και το γυρίζετε σε ρολό (δε χρειάζεται να είναι σφιχτό το ρολό). Το μεταφέρετε σε ταψί με λαδόκολα και τοποθετείτε την ένωση του φύλλου στο κάτω μέρος.
4. Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο την επιφάνεια του γλυκού και ψήνετε για 25-30΄ στους 180μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο κακάο και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Το φύλλο όταν ανοιχτεί από τη συσκευασία του και έρθει σε επαφή με τον αέρα ξεραίνεται. Γι’ αυτό πρέπει να δουλευτεί άμεσα ή να σκεπαστεί με βαμβακερή πετσέτα, νωτισμένη.

 

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/185

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *