Τάρτα μήλου με κρέμα αμυγδάλου από την Μαριλού Μαντά και το “Thinkdrops”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για την τάρτα
250 γρ. αλεύρι
50 γρ. άχνη
125 γρ βούτυρο
1 αυγό
15 γρ. γάλα
αλάτι

Για την κρέμα
200 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη
2 αυγά
100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

Για τα μήλα
3 μήλα
50 γρ. καστανή ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο, λιωμένο
χυμό λεμόνι
κορν φλάουρ
κανέλα

Διαδικασία

Για τη ζύμη
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη ζάχαρη. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε με τον γάντζο μέχρι να έχετε μια λέια και μαλακή ζύμη. Τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τοποθετήστε τη 30′ στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 0,5 εκ. και στρώστε τη σε μια ταρτιέρα 22 εκ. Τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 30′ να σταθεί

Για την κρέμα
Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέστε την πούδρα αμυγδάλου κοσκινισμένη και τα αυγά, ένα-ένα, μέχρι να απορροφηθούν. Αφήστε την κρέμα στο ψυγείο σκεπασμένη για 30′.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τα μήλα
Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες ή κύβους. Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ αναμείξτε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και την κανέλα και πασπαλίστε τα μήλα.

Μοντάρετε την τάρτα

Βγάλτε την τάρτα από την κατάψυξη και απλώστε ομοιόμορφα την κρέμα αμυγδάλου. Στρώστε τα μήλα και ραντίστε τα με το βούτυρο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′.

http://www.thinkdrops.gr/2014/09/29/tarta-milou-me-krema-amygdalou/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *