Ζεστή μηλόπιτα με σφολιάτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή γιατί γίνεται με έτοιμη σφολιάτα αλλά και πολύ αρωματική, καθώς περιέχει τρία διαφορετικά μπαχαρικά.
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας (περιέχει 2 φύλλα)
5 μήλα
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
250 γρ. νερό
100 γρ. καστανή ζάχαρη(σκούρα)
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κλαράκι φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 κλωναράκι βανίλιας
1 κ.σ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική για πασπάλισμα
Μερίδες: 12-14 , Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 1 ώρα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα έξι. Μόλις βράσει λοιπόν το μείγμα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ώστε να κρατάνε λίγο και να μην διαλύονται. Τα βγάζουμε από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-27 εκ. φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση εξέχει από αυτά. Απλώνουμε από πάνω τα μήλα και τα καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Πιέζουμε την περιφέρεια της πάνω σφολιάτας να κολλήσει με την κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια ελαφρώς με λίγο από το σιρόπι των μήλων και πασπαλίζουμε με τη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 1 ώρα.
Tip
Αν θέλουμε περιχύνουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο από το σιρόπι των μήλων και συνοδεύουμε με μία κουταλιά άγλυκη σαντιγί.
http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-frouta/zesti-milopita-sfoliata/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τάρτα με μήλο, χαλβά, σταφίδες, σοκολάτα και ταχίνι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.g...
Μηλοπιτάκια νηστίσιμα, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Mηλόπιτα με κρέμα και πετιμέζι, από την φανταστική Ντίνα Νικολάου!
Τάρτα μήλου, από τον Chef Δημήτρη Πολίτη και το dimitrispolitis.gr!
Μηλοπιτάκια από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα - Upside Down Apple Chocolate Pie, by Akis, Nestlé Dessert and akispet...
Αφήστε μια απάντηση