Μini cheese-cupcakes, από τον Ευτύχη Μπλέτσα, και το Happy cook!

Τα γλυκά είναι οι πιο ενδιαφέροντες πειρασμοί για να ομορφύνεις ένα μενού. Ειδικά αν έχεις μια ωραία συνταγή μπορείς να εμπλουτίσεις τέλεια ένα ήδη καλοφτιαγμένο τραπέζι και να εντυπωσιάσεις τους πάντες. Τα mini cheese cake είναι μια τέλεια ιδέα και είμαι σίγουρος πως γευστικά θα σε απογειώσουν.

Υλικά:
1 πακέτο τυρί κρέμα
½ κεσεδάκι γιαούρτι (100γρ)
2 αυγά ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ
½ κούπα άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
ξύσμα λεμονιού
χαρτάκια για μάφιν
Μαρμελάδα ΚΑΝΔΥΛΑΣ (Σύκο, Βερύκοκο, Φράουλα)
κερασάκια για το στόλισμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζεις το τυρί κρέμα, γιαούρτι, βάζεις ξύσμα και χυμό λεμονιού, αυγά,άχνη ζάχαρη και ανακατεύεις. Μέσα στα χαρτάκια για μάφινς έχεις βάλει βάση για τάρτα και από πάνω γεμίζεις με την κρέμα. Ψήνεις για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού τα βγάλεις από το φούρνο τα αφήνεις για λίγο να ξεκουραστούν και μετά τα γεμίζεις με μαρμελάδα. Αν θέλεις στολίζεις και από πάνω με κερασάκι.

Δες και το βίντεο με την εκτέλεση από την εκπομπή Happy Cook

https://youtu.be/nh08_sfINP8
IMG_0580

INFO:

  • Το cheesecake θεωρείται πως ήταν πολύ διαδεδομένο γλυκό στην Αρχαία Ελλάδα. Ο  Αίγιμος που ήταν γιατρός έγραψε την πρώτη συνταγή cheesecake  στο βιβλίο του «πλακουντοποιϊκόν σύγγραμμα».

IMG_0462

  • Το τσιζκέικ στα αγγλικά σημαίνει κέικ τυριού

IMG_0589

http://bletsas.gr/%CE%BCini-cheese-cupcakes/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *