Παγωτό βερίκοκο, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το καλοκαιράκι καλά κρατεί κι εμείς το ρίχνουμε στα παγωτά! Όσο λοιπόν ακόμα βρίσκουμε βερίκοκα, ας τα κάνουμε και παγωτό.

 
Μερίδες:6

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:10′

Έτοιμο σε:30′

Χρόνος αναμονής:5 ώρες

Υλικά

700γρ. ώριμα βερίκοκα
¾ φλιτζανιού νερό
½ φλιτζάνι μέλι
1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διαδικασία

Πλένετε καλά τα βερίκοκα και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το νερό. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το μέλι. Ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί το μέλι και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Βάζετε τα βερίκοκα σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιείτε καλά. Τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού και την προσθέτετε στο μπολ με τον πολτό. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλικό μπολ και παγώνετε για 2 ώρες. Βγάζετε το μπολ από την κατάψυξη και χτυπάτε το παγωτό με το σύρμα. Ξαναβάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες ακόμα. Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, ρίχνετε εκεί το μίγμα και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CF%8C-%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *