VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Ελαφρύ, δροσερό, φρουτένιο και πανέμορφο αυτό το γλυκάκι στο ποτήρι θα κάνει την καλύτερη εντύπωση αν το σερβίρετε στο τέλος ενός πλούσιου δείπνου.

Υλικά για 5-6 ποτηράκια

  • 200ml γάλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 120γρ. φράουλα
  • 10γρ. ζελατίνη σε σκόνη ή σε φύλλα

 Για τη σάλτσα φράουλας

  • 100γρ. φράουλες
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα

panacota fraoula 2edited

 Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τη σκόνη της ζελατίνης μέσα σε ένα φλιτζανάκι σε λίγο νερό. Αν χρησιμοποιήσετε φύλλα τα βάζετε σε λεκανίτσα με κάμποσο νεράκι να τις σκεπάζει. Πλένετε, καθαρίζετε, κόβετε στη μέση και πολτοποιείτε τις φράουλες μαζί με τη μισή ζάχαρη.
  2. Βάζετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση το μείγμα, τραβάτε από τη φωτιά το κατσαρολάκι και ανακατεύετε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη ή τα στυμμένα με το χέρι φύλλα ζελατίνας. Ανακατεύετε μέσα και τον πολτό της φράουλας και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Το μοιράζετε σε όμορφα ποτηράκια και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει η πανακότα. Στο μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα της φράουλας πολτοποιώντας όλα μαζί τα υλικά και τη αφήνετε κι αυτή στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  4. Σερβίρετε προσθέτοντας λίγη σάλτσα πάνω από κάθε ποτηράκι πανακότας και μία φράουλα κομμένη στη μέση.

http://www.sweetly.gr/2014/03/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.