VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Μια πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για Τάρτα λεμονιού με γιαούρτι. Ένα πανάλαφρο επιδόρπιο ψυγείου για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας.

 

Χρόνος: 15 λ

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολο

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βιτάμ
  • Για τη κρέμα:
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • χυμός από 3 μέτρια λεμόνια
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • Για γαρνίρισμα: [προαιρετικά]
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίστε στο  multi  τα μπισκότα σε σκόνη. Λιώστε τα 100 γρ. βιτάμ σε μια κατσαρολίτσα και προσθέστε τα θρυμματισμένα μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς. Στρώστε το μείγμα σε μέτρια ταρτιέρα, πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.
  2. Για τη κρέμα: Σε μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα με το χυμό και ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και γίνει μια λεία αφράτη κρέμα.
  3. Αδειάζετε και στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότων. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί (προαιρετικά) και γαρνίρετε τη τάρτα σας, προσθέτοντας και μερικές λεπτές φετούλες λεμονιού.

 

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkoli-tarta-lemoniou-giaourti-xwris-psisimo/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=863989e504-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-863989e504-242767229

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *