Φρουτόπιτες ατομικές, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φανταστικές ατομικές φρουτόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου. Υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση, και αγνά υλικά. Για όλη την οικογένεια, για πρωινό, για κολατσιό, για το σχολείο, και για όλες τις ώρες.

Η συνταγή είναι για 18 φρουτοπιτάκια, και δεν κοστίζει τίποτα!!

Υλικά για 18 ατομικές φρουτόπιτες:

Για την ζύμη:
36 έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια “βουτύρου”, ή και τετράγωνα

Για την γέμιση:
150 γρμ. μήλα, καθαρό βάρος καθαρισμένα, Red delicious, (ή κάποιο άλλο σκληρό μήλο κόκκινο αρεσκείας σας), ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
100 γρμ. αχλάδια κρυστάλλι καθαρό βάρος καθαρισμένα, ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
100 γρμ. ροδάκινα καθαρό βάρος καθαρισμένα, ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
150 γρμ. καστανή ζάχαρη
3/4 κουτ. σ. σκόνη κανέλα
1/3 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουτ. γλ. τζίντζερ (πιπερόριζα) τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 1/2 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. σ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
λίγο βούτυρο επιπλέον για βουτύρωμα

Για το δέσιμο της γέμισης:
3 κουτ. σ. νερό
1 κουτ. γλ. γεμάτο, κορν φλάουρ

Για την επάλειψη:
1 μικρό αυγό χτυπημένο καλά
1 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
1-2 κουταλιές τις σούπας μέλι
λίγο καρύδι ψιλοκομμένο
ή ζάχαρη άχνη, ή σουσάμι

Εκτέλεση:

Γέμιση:
1. Με ένα ανοξείδωτο μαχαιράκι, καθαρίζουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα φρούτα, τα κόβουμε σε κυβάκια, και τα προσθέτουμε στα μήλα.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το βούτυρο, και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, να πιουν και τα υγρά, ανακατεύοντας που και που να μην κολλήσουν.
3. Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το νερό, και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το αδειάζουμε στα μήλα, και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά να δέση η σάλτσα, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
4. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει, και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ολοκλήρωση:
1. Απλώνουμε τα φύλα μας σε 2 ταψιά ή λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε 9 κομμάτια φύλλα σε κάθε ταψί. Συνολικά 18 φύλλα, και βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο ελαφρώς στην άκρη κυκλικά, για να κολλήσουν μεταξύ τους με το πάνω φύλλο. (Δεν βάζουμε πολύ βούτυρο, διότι τα σφολιατάκια είναι βουτύρου).

2. Βάζουμε από μια κουταλιά σούπας από την γέμιση, στο κέντρο σε κάθε φύλλο που έχουμε στο ταψί.
3. Τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι φύλλο, και πατάμε καλά-καλά τις άκρες με το δάχτυλο, να κολλήσουν μεταξύ τους τα φύλλα. Κατόπιν πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας, επάνω στη γέμιση, ώστε να κάτσει ομοιόμορφα, επίπεδα.

4. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαιράκι, χαράζουμε το φύλλο σε κάθε μηλόπιτα, κάνοντας 3 χαρακιές, σε μήκος όσο κρατά η γέμιση περίπου. (Μόνο στο πάνω φύλλο. Μπορούμε να το κόψουμε και με ένα μικρό μυτερό ψαλιδάκι).
5. Χτυπάμε καλά το αυγό με τη ζάχαρη άχνη, και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια σε κάθε φρουτοπιτάκι.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C. για 18 λεπτά περίπου, έως ότου να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφή χρώμα.

7. Σερβίρουμε σκέτα, ή πασπαλίζοντας λίγη ζάχαρη άχνη από επάνω, ή αλείφουμε με λίγο ζεστό μέλη την επιφάνεια, και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια, ή σουσάμι.
Σερβίρονται κατά προτίμηση ζεστά, αλλά και κρύα είναι το ίδιο φανταστικά!!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *