Φρουτόπιτες ατομικές, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Φανταστικές ατομικές φρουτόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου. Υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση, και αγνά υλικά. Για όλη την οικογένεια, για πρωινό, για κολατσιό, για το σχολείο, και για όλες τις ώρες.
Η συνταγή είναι για 18 φρουτοπιτάκια, και δεν κοστίζει τίποτα!!
Υλικά για 18 ατομικές φρουτόπιτες:
Για την ζύμη:
36 έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια “βουτύρου”, ή και τετράγωνα
Για την γέμιση:
150 γρμ. μήλα, καθαρό βάρος καθαρισμένα, Red delicious, (ή κάποιο άλλο σκληρό μήλο κόκκινο αρεσκείας σας), ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
100 γρμ. αχλάδια κρυστάλλι καθαρό βάρος καθαρισμένα, ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
100 γρμ. ροδάκινα καθαρό βάρος καθαρισμένα, ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
150 γρμ. καστανή ζάχαρη
3/4 κουτ. σ. σκόνη κανέλα
1/3 κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 κουτ. γλ. τζίντζερ (πιπερόριζα) τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη
1 1/2 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. σ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
λίγο βούτυρο επιπλέον για βουτύρωμα
Για το δέσιμο της γέμισης:
3 κουτ. σ. νερό
1 κουτ. γλ. γεμάτο, κορν φλάουρ
Για την επάλειψη:
1 μικρό αυγό χτυπημένο καλά
1 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για γαρνίρισμα: (προαιρετικά)
1-2 κουταλιές τις σούπας μέλι
λίγο καρύδι ψιλοκομμένο
ή ζάχαρη άχνη, ή σουσάμι
Εκτέλεση:
Γέμιση:
1. Με ένα ανοξείδωτο μαχαιράκι, καθαρίζουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα φρούτα, τα κόβουμε σε κυβάκια, και τα προσθέτουμε στα μήλα.
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το βούτυρο, και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, να πιουν και τα υγρά, ανακατεύοντας που και που να μην κολλήσουν.
3. Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το νερό, και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το αδειάζουμε στα μήλα, και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά να δέση η σάλτσα, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
4. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκλήρωση:
1. Απλώνουμε τα φύλα μας σε 2 ταψιά ή λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τοποθετούμε 9 κομμάτια φύλλα σε κάθε ταψί. Συνολικά 18 φύλλα, και βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο ελαφρώς στην άκρη κυκλικά, για να κολλήσουν μεταξύ τους με το πάνω φύλλο. (Δεν βάζουμε πολύ βούτυρο, διότι τα σφολιατάκια είναι βουτύρου).
Αφήστε μια απάντηση