H πιο ωραία πορτοκαλόπιτα από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. πολίτικο φύλλο

  • 250 γρ. σπορέλαιο

  • 250. γρ. ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια

  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια

  • 5 αβγά χτυπημένα

  • 500 γρ. γιαούρτι

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 20 γρ baking powder

  • Για το σιρόπι

  • 600 γρ. ζάχαρη

  • 500 γρ. νερό

  • 1 ξύλο κανέλα

  • 1 πορτοκαλι χυμό και ξύσμα

  • 100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ταψί 40×26 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε. Αφήνουμε για 10′ να ξεραθεί. Το σπάμε σε κομματάκια. Βάζουμε σε μπολ το λάδι, τη ζάχαρη,τη βανίλια, το ξύσμα, τη μαρμελάδα, τα αβγά την κρέμα και το γιαούρτι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός. Τέλος προσθέτουμε το baking. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα σπασμένα ξερά φύλα και ανακατεύουμε να βραχούν καλά.
Αδειάζουμε σε λεπτή στρώση και ψήνουμε για 30′ περίπου να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει. Όπως την βγάζουμε καυτή, την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να ρουφήξει το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Βράζουμε ζάχαρη, νερό και κανέλα για 4′. Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα και μαρμελάδα κι αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε την καυτή πορτοκαλόπιτα με το κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό και ξηρούς καρπούς.

http://www.argiro.gr/Recipe/H-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *