Κέικ μήλου με μέλι και μπαχαρικά, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!

Ένα αφράτο και ζουμερό κέικ μήλου με μέλι και ζεστά μπαχαρικά, ιδανικό για να συνοδεύσουμε το τσάι μας τα δροσερά φθινοπωρινά απογεύματα!

Προετοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour
Μερίδες 10

Υλικά:

  • 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα

  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

  • 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γραμμ. ζάχαρη καστανή

  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 160 γραμμ. μέλι

  • 60 γραμμ. γάλα φρέσκο

  • 2 1/2 μήλα μεσαίου μεγέθους κομμένα σε κυβάκια

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την κανέλα μαζί με το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.

  • Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. αλεύρι (έτσι τα μήλα δεν θα βυθιστούν στον πάτο της φόρμας).

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Όποτε χρειάζεται, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με μια ελαστική σπάτουλα ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.

  • Προσθέτουμε τις βανιλίνες και το μέλι και ανακατεύουμε.

  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.

  • Σταματάμε το μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.

  • Ενσωματώνουμε τα μήλα, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.

  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο εργασίας μας.

  • Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε.

Κέικ μήλου με μέλι και μπαχαρικά

 

 

https://theonewithallthetastes.com/2019/10/keik-milou-me-meli/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *