Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα αφράτο και ζουμερό κέικ μήλου με μέλι και ζεστά μπαχαρικά, ιδανικό για να συνοδεύσουμε το τσάι μας τα δροσερά φθινοπωρινά απογεύματα!

Προετοιμασία: 20 minutes
Μαγείρεμα: 1 hour
Μερίδες 10

Υλικά:

  • 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 20 γραμμ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα

  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο

  • 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 200 γραμμ. ζάχαρη καστανή

  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 160 γραμμ. μέλι

  • 60 γραμμ. γάλα φρέσκο

  • 2 1/2 μήλα μεσαίου μεγέθους κομμένα σε κυβάκια

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

  • Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την κανέλα μαζί με το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.

  • Βάζουμε τα ψιλοκομμένα μήλα σε μπολ και τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. αλεύρι (έτσι τα μήλα δεν θα βυθιστούν στον πάτο της φόρμας).

  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Όποτε χρειάζεται, σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και με μια ελαστική σπάτουλα ξεκολλάμε τη ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου.

  • Προσθέτουμε τις βανιλίνες και το μέλι και ανακατεύουμε.

  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα.

  • Σταματάμε το μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.

  • Ενσωματώνουμε τα μήλα, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.

  • Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε ελαφρά πάνω στον πάγκο εργασίας μας.

  • Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το ξεφορμάρουμε.

Κέικ μήλου με μέλι και μπαχαρικά

 

 

https://theonewithallthetastes.com/2019/10/keik-milou-me-meli/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *