Creta Carob

Φτιάχνουμε μια απλή, πεντανόστιμη και νηστίσιμη τάρτα ανανά. Η ιδέα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε γεύση φρούτου που υπάρχει σε νεροκομπόστα.

Ένα δροσερό κι ελαφρύ γλυκό ψυγείου για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ. Είναι και νηστίσιμο και vegan.

 

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία μπισκότα digestive (νηστίσιμα)
5 φλ.τσ. σιρόπι ανανά
3 κ.σ. φυτική μαργαρίνη (νηστίσιμη)
1/2 φλ.τσ. σταγόνες κουβερτούρα
Για την κρέμα:
3 ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρια ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας corn-flour
1 ποτήρι χυμός ανανά από το χάρτινο κουτί
Κομπόστα ανανά για διακόσμηση

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


• Στο multi με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα digestive και τα θρυμματίζουμε.
• Λιώνουμε τη φυτική μαργαρίνη.
• Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
• Περιχύνουμε με το μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
• Στρώνουμε ένα πυρέξ με την παραπάνω «ζύμη» και προσπαθούμε να καλύψουμε τη βάση και τα πλάγια του.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και όταν γίνουν σιρόπι ρίχνουμε το χυμό στον οποίο έχουμε διαλύσει το corn-flour.
• Αφού κρυώσει αρκετά τοποθετούμε τη κρέμα πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα.
• Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
• Γαρνίρουμε με τα κομμάτια ανανά.


Τη συνταγή την βρήκα εδώ κάνοντας μια τροποποίηση στην κρέμα:https://www.facebook.com/OlaNistisima/photos/a.1316766735053425.1073741828.1307868889276543/1456081237788640/?type=3


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

 https://www.facebook.com/glykiesdimiourgiesbyAndriana/photos/a.595131880596879/1888376851272369/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *