Τάρτα φράουλας με βάση oreo, από την Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για τη βάση:
26 μπισκότα όρεο
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
3 κ.γ. βούτυρο


Για τη γέμιση:
220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια
220 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
1 φλ.τσ. φράουλες ψιλοκομμένες


Για γαρνίρισμα:
2 φλ. τσαγιού κομμένες στη μέση φρέσκες φράουλες

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Πολτοποιείτε τα oreo στο multi. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στρώνετε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 20-22 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα. Πιέζετε σταθερά σε όλη τη βάση μέχρι να κατανεμηθεί ισομερώς όλο το μείγμα.
Λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς, τις σταγόνες σοκολάτας με τις 3 κ.γ. βούτυρο. Απλώνετε τα 3/4 της λιωμένης σοκολάτας πάνω στη μπισκοτένια βάση και την ισιώνετε. Κρατάτε σε μπολάκι, σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο το υπόλοιπο. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.


Για τη γέμιση:

Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα 220 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε, σταδιακά, σε 2 δόσεις, τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες φράουλες στη γέμιση και ανακατεύεται απαλά.
Ρίχνετε με μια μεγάλη κουτάλα τη γέμιση πάνω από τη βάση, την ισιώνετε και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά [ιδανικά και ολόκληρο το βράδυ].


Για γαρνίρισμα:

Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μεταφέρετε τη τάρτα σε πιατέλα, κόβετε τις φράουλες σε κομμάτια και γαρνίρετε. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμμάτων για λίγα δευτερόλεπτα ή πάλι μπεν μαρί την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που κρατήσατε στο ψυγείο και περιχύνετε τις φράουλες. Ενναλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε με τις φράουλες και τη σοκολάτα όταν θα βάλετε και τη γέμιση και να τα παγώσετε όλα μαζί.

Καλή επιτυχία <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.871253202909666/2473174356050868/?type=3&theater

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *