Τάρτα με δαμάσκηνα, από την Luise και το Radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη, νοστιμότατη τάρτα ταψιού με φρέσκα δαμάσκηνα. Μπορεί να γαρνιριστεί με γλάσο ζάχαρης και ταιριάζει με το πρωινό, τον καφέ, το τσάι. Από το radicio.com

 

Υλικά:

Αλεύρι: 300 γρ. (για όλες τις χρήσεις)

Βούτυρο: 150 γρ. κρύο, κομμένο κυβάκια

Ζάχαρη: 250 γρ. και επιπλέον 3 κουταλιές σούπας

Αλάτι: 1 πρέζα

Αυγά: 2 μεγάλα, μόνο οι κρόκοι

Βανίλια: 1 κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες

Δαμάσκηνα: 800 γρ, ώριμα (μπορείτε να βάλετε και βανίλιες)

Άχνη ζάχαρη: 1 κούπα (προαιρετικά για το γλάσο)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί 20Χ30 εκ. περίπου και το στρώνετε με λαδόχαρτο.

Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, μαζί με το βούτυρο και με τα χέρια σας τα δουλεύετε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτετε τα 250 γρ. ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε ξανά. Χτυπάτε τους κρόκους με 2 κουταλιές κρύο νερό και με τη βανίλια και τα προσθέτετε στο μείγμα. Το δουλεύετε να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Βάζετε τη ζύμη στο ταψί που ετοιμάσατε και την στρώνετε ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο. Κόβετε τα δαμάσκηνα στα τέσσερα και βγάζετε το κουκούτσι. Αραδιάζετε στη σειρά τα δαμασκηνα, πιεζοντάς τα ελαφρά πάνω στη ζύμη.

Πασπαλίζετε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου (μπορεί να χρειαστεί παραπάνω), μέχρι να ψηθούν καλά τα δαμάσκηνα και να ροδίσει η ζύμη.

Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε το ταψί πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε γλάσο με την άχνη και ελάχιστο νερό και να κάνετε με αυτό «γραμμές» πάνω στην τάρτα.

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B1/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *