Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Όταν η ζωή σου δίνει ροδάκινα , κοίτα να τα απολαύσεις φρέσκα και ζουμερά και τα υπόλοιπα κάνε τα τάρτα με κρέμα και ροδάκινα…Χαριτολογώ βεβαίως , βεβαίως αλλά η τάρτα αυτή είναι καταπληκτική και αξίζει για χάρη της να θυσιάσουμε μερικά ροδάκινα και τα φτιάξουμε γλυκό. Και το αναφέρω αυτό γιατί θεωρώ ότι τα φρούτα πρέπει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε φρέσκα και δροσερά επωφελούμενοι όλα όσα μπορεί να χαρίσει ο πλούσιος καρπός τους…Μα η γλύκα και η νοστιμιά αυτής της τάρτας με ξεπερνά. Η βουτυρένια βάση της είναι μοναδική και η κρέμα που αγκαλιάζει τα ροδάκινα είναι βελούδινη και μοσχοβολά βανίλια…Αγαπημένη τάρτα που όποιος δε τη δοκιμάσει..απλά “θα χάσει”…

tarta krema rodakino1

Υλικά για τη βάση:

110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

2 βανίλιες

320 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.γλ. μπέικιν

Για την κρέμα:

200 ml κρέμα γάλακτος

2 αυγά

120 γρ. ζάχαρη

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. κορν φλάουρ

5 μέτρια ροδάκινα (ή νεκταρίνια)

Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

tarta krema rodakino2tarta krema rodakino3tarta krema rodakino4tarta krema rodakino5tarta krema rodakino6tarta krema rodakino7tarta krema rodakino8tarta krema rodakino9tarta krema rodakino10tarta krema rodakino11tarta krema rodakino12tarta krema rodakino13tarta krema rodakino14tarta krema rodakino15tarta krema rodakino16tarta krema rodakino17tarta krema rodakino18tarta krema rodakino19tarta krema rodakino20tarta krema rodakino21tarta krema rodakino22tarta krema rodakino23tarta krema rodakino24tarta krema rodakino25

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα -πρώτα τη βάση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τις βανίλιες. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε τρεις δόσεις και όταν ενσωματωθεί στο μίγμα , η ζύμη είναι έτοιμη. Την πιέζουμε με τις χούφτες μας ώστε να γίνει μια συμπαγής μάζα , την τυλίγουμε με μεμβράνη και την τοποθετούμε για μια-δυο ώρες στο ψυγείο. Τότε τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο διαμέτρου 32 εκ. Με ένα μαχαίρι διορθώνουμε τις άκρες ώστε να είναι όμορφο το περίγραμμα του φύλλου. Όπως είναι , μαζί με τη λαδόκολλα το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά ώστε να παγώσει ελαφρά. Αυτό θα μας βοηθήσει να την μεταφέρουμε πανεύοκολα στην ταρτιέρα. Όταν παγώσει λοιπόν , αναποδογυρίζουμε το φύλλο σε ταρτιέρα 30 εκ.και αφαιρούμε τη λαδόκολλα φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα τοιχώματά της.

Τότε ετοιμάζουμε την κρέμα: Ρίχνουμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος , το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοιποιηθούν τα υλικά. Παράλληλα καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές , ομοιόμορφες φέτες. Αδειάζουμε τότε την κρέμα με προσοχή πάνω από τη βουτυρένια βάση και αραδιάζουμε τα κομμένα ροδάκινα μέσα σ’ αυτή τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 45 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει αρκετά , πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία.

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1706-tarta-me-rodakina-kai-krema

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *