Κέικ των αγγέλων με γεύση πορτοκάλι από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το angel’s food cake είναι ένα αμερικάνικο κέικ που φτιάχνεται μόνο με τα ασπράδια των αβγών. Το συγκεκριμένο όμως περιέχει όλο το αβγό. Αλλά και πάλι, είναι ένα κέικ αφράτο σαν παντεσπάνι πανάλαφρο και διαφορετικό που φτιάχνεται ολόκληρο με 1 μόνο φλιτζάνι αλεύρι, χωρίς την προσθήκη βουτύρου ή λαδιού. To δαγκώνεις και υποχωρεί, χάνεται στο στόμα σου. Αέρινο, άπιαστο σαν τον έρωτα! Γι’ αυτό του έδωσα κι εγώ σχήμα καρδιάς και το διακόσμησα με λίγη σοκολάτα και ζαχαρωμένα φρούτα.

Υλικά για μια μέτρια φόρμα

  • 6 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κουτ. γλυκού κρεμόριο (προαιρετικά)
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό (αν δεν βγει ½ φλιτζάνι χυμός συμπληρώνετε λίγο ακόμα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι

Για τη διακόσμηση 

  • 50-75γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο
  • Ζαχαρωμένα φρούτα

angel food cake 5edited

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ρίχνετε τη ζάχαρη με το χυμό του πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι πηχτό.
  • Παράλληλα βάζετε τους κρόκους των αβγών να χτυπιούνται στο μίξερ. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε όπως είναι καυτό στους κρόκους των αβγών σιγά σιγά και σε συνεχή ροή σαν κορδόνι, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για ένα 10λεπτο τουλάχιστον, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει, να κρυώσει και να φουσκώσει πολύ καλά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε και τα ασπράδια των αβγών με μίξερ χειρός στη μέτρια ταχύτητα μαζί με το κρεμόριο (αν χρησιμοποιήσετε) μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα που θα δημιουργούνται κορυφές στην επιφάνειά της.
  • Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μείγμα των κρόκων το αλεύρι, ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ενσωματώνετε σε 3 δόσεις και την μαρέγκα.
  • Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά μια φόρμα σε σχήμα καρδιάς ή άλλο της επιλογής σας και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει, να φουσκώσει και να ψηθεί σε βάθος το κέικ. Ελέγχετε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα καλαμάκι. Πρέπει να βγει καθαρό.
  • Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από 5 λεπτά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το διακοσμείτε με λιωμένη σοκολάτα πάνω στην οποία τοποθετείτε ζαχαρωμένα φρούτα της επιλογής σας.

http://www.sweetly.gr/2014/02/cake-ton-agelon-me-gefsi-portokali/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *