Brownies με καρύδια και γλυκό πορτοκάλι, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!

Το πιο δύσκολο κομμάτι ενός άρθρου δεν είναι η ετοιμασία του γλυκού ή του φαγητού αντίστοιχα , αυτό άλλωστε εννοείται , αφού η ενασχόληση με την κουζίνα με γεμίζει με χαρά , μου δίνει κέφι και όρεξη , μου παίρνει το άγχος και με κάνει να ξεχνώ τις σκοτούρες καί ό,τι άλλο μ’ ενοχλεί. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η ώρα της φωτογράφισης. Μάλιστα θα σας εξομολογηθώ πως όσο πιο πετυχημένο είναι το περιεγχόμενο του πιάτου , τόσο μεγαλύτερο είναι το άγχος μου να αποδώσω όλο αυτό που γεύομαι και που σαν ερασιτέχνης παλεύω πολύ για να απεικονίσω…Εεεε λοιπόν αυτό το κολασμένο  brownie σήμερα μου “έβγαλε την ψυχή”. Νομίζω πως έβγαλα πάνω από 50 φωτογραφίες , και μετά βίας διάλεξα αυτές που μοιράζομαι μαζί σας , χωρίς να είμαι ευχαριστημένη αφού θεωρώ ότι το γλυκό αδικείται…

brownies portokali1

Υλικά:

250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
80 γρ. φαρίνα κόκκινη
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
130 γρ. πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού κομμένο σε καρέ και στραγγισμένο από το σιρόπι

brownies portokali2brownies portokali3brownies portokali4brownies portokali5brownies portokali6brownies portokali7brownies portokali8brownies portokali9brownies portokali10brownies portokali11brownies portokali12brownies portokali13brownies portokali14brownies portokali15
Εκτέλεση:
Λιώνουμε μέσα σε ένα μπωλ σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πετύχουμε ένα βελούδινο , σοκολατένιο μίγμα. Περιμένουμε για 5 λεπτά να “πέσει” λίγο η θερμοκρασία.
Με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε άλλο μπωλ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας. Όταν ενωθούν τα δύο μίγματα σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι . Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακαταεύουμε άλλο λίγο και αδειάζουμε το μίγμα σε ταψάκι με λαδόκολλα ή σε φόρμα σιλικόνης με διαστάσεις 22×26. Σκορπίζουμε τότε εδώ κι εκεί τα κομμάτια πορτοκάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στην προτελευταία σχάρα , στους 180ο για 25 λεπτά το ανώτερο. Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι της προτίμησής μας ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη και μια βανίλια.
Είναι απίστευτα νόστιμο και καλύπτει απόλυτα την ανάγκη για σοκολάτα που μας κυριεύει κάποιες στιγμές…ενώ ο συνδυασμός με το πορτοκάλι το απογειώνει…
Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/keik/1496-mpraounis-sokolata-portokali-karydia-brownies

Συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι θα βρείτε αμέσως παρακάτω!

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού (με την ψύχα)

Πορτοκάλι το λατρεμένο! Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά η αδυναμία μου στα εσπεριδοειδή δεν κρύβεται…Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με τα πορτοκάλια , τα λεμόνια και τα μανταρίνια…θέλω να εκμεταλευτώ τις βιταμίνες τους , τις φλούδες τους , το χυμό τους , τα αρωματά τους , την απόλαυση και τη γεύση τους….φτιάχνω κέικ , γλυκά του κουταλιού , γλυκά σιροπιαστά , μαρμελάδες και φυσικά το κλασικό κι αγαπημένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με την ψύχα του σερβιρισμένο απλά στο γραφικό λευκό πιατελάκι ή σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή…. με σιρόπι σοκολάτας…απολαύστε το :

portokali glyko1
Υλικά :

 

 
4-5 μεγάλα , χοντρόφλουδα πορτοκάλια (να ζυγίζουν 1300 γρ. περίπου ακαθάριστα)
1300 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
Χυμό από μισό λεμόνι

 

portokali glyko2
portokali glyko3
portokali glyko4
portokali glyko5
portokali glyko6
portokali glyko7

Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε και ξύνουμε το εξωτερικό από τα πορτοκάλια , όπως όταν παίρνουμε το ξύσμα. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Γεμίζουμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά . Όταν το νερό αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια ξυσμένα , ολόκληρα όπως είναι και  τα ζεματίζουμε για 5 λεπτά περίπου. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για άλλες δυο φορές. Τότε , αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε για καμιά ώρα να στεγνώσουν.  Πάνω σε βάση κοπής , κόβουμε τις δυο άκρες των πορτοκαλιών και στη συνέχεια  τα κόβουμε πρώτα στη μέση και κατόπιν σε φέτες ανάλογα με το μέγεθός τους ή με την προτίμησή μας. Καθαρίζουμε κόρες , νεύρα , ίνες και κουκουτσάκια και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα . Ρίχνουμε τότε τη ζάχαρη και το νερό , ανάβουμε τη φωτιά και όταν πάρουν βράση , τη χαμηλώνουμε και τα σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου . Στην τελευταία βράση ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού . Όταν κρυώσει αρκετά το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για ένα 12ωρο τουλάχιστον . Αν δούμε ότι έχει αφήσει υγρά , το βάζουμε να πάρει άλλες λίγες βράσεις μέχρι να δέσει καλά… Όταν κρυώσει τα φυλάμε σε καθαρό , γυάλινο βάζο!… Καλό είναι να τοποθετηθεί στο ψυγείο 😉

Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/paradosiaka-glyka/1166-portokali-glyko-toy-koytalioy

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *