Γεμιστό κέικ με βατόμουρα και επικάλυψη πορτοκάλι, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

  • Υλικά

    1 ½ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις (συν 1 κουταλιά της σούπας)
    2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν- πάουντερ Αλλατίνη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    1 φλιτζάνι γιαούρτι
    1 φλιτζάνι ζάχαρη
    3 μεγάλα αυγά
    2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
    1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    1/2 φλιτζάνι λάδι
    1 ½ φλιτζάνι βατόμουρα


    Για το σιρόπι πορτοκαλιού
    1/3 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
    1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη


    Για το γλάσο
    1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

     


    Εκτέλεση


    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί και κοσκινίστε το με αλεύρι.
    Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν- πάουντερ και το αλάτι, ανακατέψτε και αφήστε τα στην άκρη.
    Στο μίξερ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά, το λάδι, και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα ξηρά συστατικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα σας.
    Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τα βατόμουρα με τη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και προσθέστε τα και αυτά στο μίξερ. Ανακατεύετε καλά.
    Μόλις το μείγμα σας είναι έτοιμο, χύστε το μέσα στη φόρμα και ψήστε για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο αφήστε το να κρυώσει 10 λεπτά πριν το αφαιρέσετε από τη φόρμα.


    Για το σιρόπι πορτοκαλιού
    Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τα συνεχώς. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, μαγειρεύετε το μείγμα σας για 3 λεπτά ακόμη και το αφαιρείτε από τη φωτιά.
    Με ένα μαχαίρι ανοίξτε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ σας και ρίξτε το σιρόπι, προσπαθήστε να πάει σε όλο το κέικ. Αφήστε το να ποτίσει.


    Για το γλάσο πορτοκαλιού
    Στο μίξερ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη ζάχαρη άχνη και τις 3 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού, το μείγμα σας δεν πρέπει να είναι πολύ παχύρευστο. Ρίξτε το γλάσο σας πάνω στο κέικ και αφήστε το να στάξει κάτω από τις πλευρές. Αφήστε το να κρυώσει 15 λεπτά και στη συνέχεια είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

     

    https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1091147277564366/?type=3&theater

    Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *