Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Για μένα η χρονιά σταματάει και ξεκινάει με τα σχολεία. Έχω μεγαλώσει και έχουν περάσει τόοοοοσα χρόνια από τότε που πήγαινα σχολείο, αλλά ακόμα δεν μου έχει φύγει αυτή η αίσθηση. Καθε Σεπτέμβρη ξεκινάει η χρονιά και βάζω νέους στόχους και κάθε τέλος Ιουνίου νιώθω ότι μπορώ να χαλαρώσω λίγο, να ανακάμψω ώστε να ξεκινήσω τη νέα “χρονιά” με γεμάτες μπαταρίες!

Και όταν ξεκινάνε οι ρυθμοί να πέφτουν λόγω καλοκαιριού απαιτείται, όπως και την τελευταία μέρα του σχολείου, να το γιορτάσουμε. Το τέλος του σχολείου σηματοδοτούσε το πρώτο παγωτό….. Ούτε αυτό μου χει φύγει μετά από τόσα χρόνια! Το καλοκαίρι για μένα σημαίνει παγωμένα και λαχταριστά φρούτα, όπως το καρπούζι, πολλά ποτήρια παγωμένο τσάι και λαχταριστό παγωτό!

Giourtogranita_1

Με το πέρας των χρόνων κάτι άλλαξε όμως… Η ποιότητα του φαγητού που επιλέγουμε να τρώμε. Στον αγώνα μας να τρώμε πιο υγειινά και λιγότερα επξεργασμένα τρόφιμα προσπαθούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας στην κούζινα μας ό,τι μπορούμε με αγνά υλικά . Και έτσι, επηρεασμένοι και από την τάση προς το frozen yogurt, φτιάξαμεγιαουρτογρανίτες!

Οι γιαουρτογρανίτες αυτές δεν απαιτούνε παγωτομηχανή. Δεν περίεχουν ζάχαρη και κρέμα γάλακτος. Προετοιμάζονται σε ελάχιστο χρόνο. Και το πιο σημαντικό; Είναι υπερβολικά νόστιμα και άκρως θρεπτικά, περιέχοντας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, εξωτική καρύδα, φρεσκοστυμμένο προτοκάλι και φυσική γλυκαντική ουσία (μέλι). Μπορείτε είτε να τα φτιάξετε σε θήκες για γρανίτες είτε να βάλετε το μείγμα σε παγοκύστες και να έχετε μπουκιές γιαουρτογρανίτας!

Giourtogranita_2

Γιαουρτογρανιτες
Συστατικά
  • ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας (βάλτε την κονσέρβα από γάλα καρύδας στο ψυγείο και η κρέμα θα ανέβει πάνω πάνω. Με ένα κουτάλι ξεχωρίστε την κρέμα)
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά.
  2. Βάλτε το μείγμα στις φόρμες και παγώστε για τουλάχιστον 4 ώρες (περίπου 2 ώρες ένα το βάλετε σε παγοκύστες).
  3. Για τις ειδικές θήκες γρανίτας, αφήστε να τρέξει ζεστό νερό από το βρύση πάνω στις θήκες για λίγα δευτερόλεπτα αι στη συνέχεια βγάλτε τις γιουρτογρανίτες από τις θήκες.

http://stavroulacooking.com/2015/06/21/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%82/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *