Κέικ μανταρίνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!

Το ’χουμε ξαναπεί, φυλάμε στο ψυγείο μερικές φλούδες από τα μανταρίνια που τρώμε για να αρωματίζουμε ή να φτιάξουμε μαζί τους υπέροχα γλυκά. Όπως αυτό το κέικ που κάθε μπουκιά του κάνει το στόμα να μοσχοβολάει μανταρίνι χιώτικο.  

Υλικά για μια κλασική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση

  • 5 αβγά
  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400γρ.  ζάχαρη
  • 4-5 φλούδες μανταρινιών (κατά προτίμηση χιώτικα) και 2 ολόκληρα μαζί με τη σάρκα (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 100γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ή 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

για τη διακόσμηση

  • άχνη ζάχαρη
  • λίγο γλυκό κουταλιού μανταρίνι ή πορτοκάλι

cake mantarini 3edited

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μανταρινόφλουδες και τις βάζετε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με νερό για 2 λεπτά περίπου. Σουρώνετε, αλλάζετε νερό και βράζετε για 3 λεπτά ακόμη. Σουρώνετε και πολτοποιείτε τις φλούδες στο μπλέντερ μαζί με τη σάρκα των μανταρινιών (τους αφαιρείτε προηγουμένως τα κουκούτσια) πρέπει να είναι γύρω στα 250γρ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και τον πουρέ των μανταρινιών. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
  3. Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ, την πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε μέσα το μείγμα σας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 1 ώρα περίπου. Ελέγχετε αν ψήθηκε το κέικ, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Αφήνετε το κέικ να μισοκρυώσει 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  4. Το μεταφέρετε κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη, το διακοσμείτε με μερικά κομμάτια γλυκό μανταρίνι (αν θέλετε) και το σερβίρετε.

 

http://www.sweetly.gr/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *