Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ποιος είπε ότι το υγιεινό δεν πρέπει να είναι νόστιμο; Έφτιαξα αυτό το πλούσιο σοκολατένιο κέικ με ταχίνι χωρίς ίχνος αυγού ή βουτύρου με ευωδιαστό γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και μοιράζομαι μαζί σας την συνταγή που τρέλανε κόσμο!

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:50 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο άγλυκο
  • 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουτ.γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 3/4 φλιτζάνια νερό
  • 2 κουτ. σουπ. ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένο
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι

Για γαρνίρισμα

  • 3 κουτ. σουπ. στικς από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Θρεπτικά συστατικά

( χορτοφαγική, Χωρίς Λακτόζη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανίλιες, τα καρύδια χοντροκομμένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες κουβερτούρας, το ταχίνι και τα ανακατεύετε.

2. Ρίχνετε το νερό και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτετε το γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε κύβους και ανακατεύετε απαλά.

3. Αλείφετε μια φόρμα του κέικ με το ταχίνι και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50′. Γαρνίρετε το κέικ με τα στικς από το γλυκό πορτοκάλι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35΄- 40΄. Δοκιμάστε το και με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ή νεράντζι.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/keik-tourtes/recipe/547-keik-me-taxini

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *