Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)
  • 1.Εκτέλεση για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
  • 2.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τον καφέ το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • 3.Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη το baking soda, το baking powder και το αλεύρι .Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το μείγμα στη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε.
  • 4.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το γιαούρτι.
  • 5.Προσθέτουμε στον κάδο το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • 6.Παίρνουμε την φόρμα μας, την βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  • 7.Βάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι, εάν βγαίνει καθαρό το βγάζουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλουμε απο την φόρμα. Και να είναι τελείως κρύο πριν βάλουμε πάνω την επικάλυψη.
  • 8.Για την επικάλυψη: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μέσα την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με την κρέμα.
  • 9.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περιχύνω το κέικ.

Σχετικά με το Σεφ

Αριάδνη Πούλιου

Αριάδνη Πούλιου

Η Αριάδνη Πούλιου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στη Βακαλό και πήρε το πτυχίο της με άριστα και …

Περισσότερα για τον σεφ…

 

https://tinyurl.com/yauspudb

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *