fineti

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

350 γρ βούτυρο μαλακό

350 γρ καστανή ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού υγρή εσάνς βούτυρο-καραμέλα

350 γρ αυγά

350 γρ γάλα εβαπορέ

350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν

por1

 

Χτυπήστε  στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη.

Προσθεστε την εσάνς και τα αυγά (ένα-ένα).

Ρίξτε εναλλάξ στο μείγμα το γάλα και το αλεύρι.

Προσθέστε στο τέλος το μπαίκιν πάουντερ..

Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά 2 κουμπωτές φόρμες 24 εκ. διάμετρο.

Αν ο φούρνος σας είναι μικρός και δεν χωράει και τις 2 φόρμες  κανε το κέικ

σε 2 δόσεις …

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 150-160 C (αέρα και αντιστάσεις) για 30 λεπτά περίπου ..

Βυθίστε μια οδοντογλυφίδα να δείτε άμα ψήθηκε το κέικ μέχρι μέσα..

por2

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ(CURD)

6 κρόκους αυγών

3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

45 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

1/ 4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι συν μισή κουταλιά της σούπας

1 βανιλέτα Αλσα

113 γρ βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κυβάκια

 

por3

Βάλτε τα 6 πρώτα υλικά σε μια αντικολλητική κατσαρόλα .

Ανακατέψτε με ένα σύρμα να ενωθούν(εκτός φωτιάς) ..

Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνέχεια περίπου για 10-12 λεπτά ..

Το μείγμα θα αφρίσει λίγο και μετά θα αρχίσει να πήζει ..

Σβήστε το μάτι της κουζίνας  και προσθέστε στην κατσαρόλα

σταδιακά το βούτυρο μέχρι να λιώσει ..

Βάλτε την κρέμα σε μπώλ και σκεπάστε την με σελοφάν ακριβώς

πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα..

Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ..

 

por4

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Αφού κρυώσουν καλά τα κέικ αλείβουμε το πρώτο με μια δόση κρέμας.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο κέικ..

Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε μαζί με καφέ η τσάι..

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=23829
 
 
por5
 
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.