Κέικ βουτύρου με καστανή ζάχαρη και κρέμα πορτοκαλιού (orange curd), από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
350 γρ βούτυρο μαλακό
350 γρ καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού υγρή εσάνς βούτυρο-καραμέλα
350 γρ αυγά
350 γρ γάλα εβαπορέ
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη.
Προσθεστε την εσάνς και τα αυγά (ένα-ένα).
Ρίξτε εναλλάξ στο μείγμα το γάλα και το αλεύρι.
Προσθέστε στο τέλος το μπαίκιν πάουντερ..
Βουτυρώστε και αλευρώστε καλά 2 κουμπωτές φόρμες 24 εκ. διάμετρο.
Αν ο φούρνος σας είναι μικρός και δεν χωράει και τις 2 φόρμες κανε το κέικ
σε 2 δόσεις …
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 150-160 C (αέρα και αντιστάσεις) για 30 λεπτά περίπου ..
Βυθίστε μια οδοντογλυφίδα να δείτε άμα ψήθηκε το κέικ μέχρι μέσα..
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ(CURD)
6 κρόκους αυγών
3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
45 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/ 4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι συν μισή κουταλιά της σούπας
1 βανιλέτα Αλσα
113 γρ βούτυρο από το ψυγείο κομμένο σε κυβάκια
Βάλτε τα 6 πρώτα υλικά σε μια αντικολλητική κατσαρόλα .
Ανακατέψτε με ένα σύρμα να ενωθούν(εκτός φωτιάς) ..
Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνέχεια περίπου για 10-12 λεπτά ..
Το μείγμα θα αφρίσει λίγο και μετά θα αρχίσει να πήζει ..
Σβήστε το μάτι της κουζίνας και προσθέστε στην κατσαρόλα
σταδιακά το βούτυρο μέχρι να λιώσει ..
Βάλτε την κρέμα σε μπώλ και σκεπάστε την με σελοφάν ακριβώς
πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα..
Βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ..
ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
Αφού κρυώσουν καλά τα κέικ αλείβουμε το πρώτο με μια δόση κρέμας.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο κέικ..
Διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε μαζί με καφέ η τσάι..
Αφήστε μια απάντηση