Κρέμα καραμελέ με πορτοκάλι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Ένα φίνο γλυκό με εξαιρετικά ντελικάτη γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
3 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

Για τη συνταγή

  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι έτοιμη καραμέλα

Για το σερβίρισμα

  • φέτες πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, στη συνέχεια, προσθέτετε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος, και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

2. Ρίχνετε την καραμέλα σε μια μακρόστενη μεταλλική φόρμα για κέικ και ρίχνετε από πάνω το μείγμα της κρέμας. Τοποθετείτε την φόρμα σε ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί και το γεμίζετε με νερό μέχρι να καλυφθεί η φόρμα κατά τα 2/3 του ύφους της. Ψήνετε την κρέμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, βγάζετε την φόρμα από το ταψί με το νερό, την την αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

3. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και την αφαιρείτε. Γαρνίρετε με τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να φτιάξετε τη φλαν και με χυμό μανταρινιού.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/gala-tyri-giaourti/recipe/828



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *