Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Η ιδέα είναι απλή. Αντικαθιστούμε το χυμό πορτοκάλι  με χυμό μανταρίνι. Κρατάμε την οξύτητα που χρειαζόμαστε και προσθέτουμε στα μελομακάρονά μας μια ασυνήθιστη γλύκα, ενώ το σιμιγδάλι θα τα βοηθήσει να απορροφήσουν περισσότερο σιρόπι. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα ΠΙΟ νόστιμα μελομακάρονα που έχετε φάει….

ΥΛΙΚΑ

Για τα μελομακάρονα

· 1 και ½ κούπα ελαιόλαδο
· ½ κούπα σπορέλαιο
· 2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
· 3/4 κούπας ζάχαρη
· 2 κ.σ. κονιάκ
· 1 κούπα χυμό μανταρίνι
· 1 και ½ κ.γλ. σόδα
· Ξύσμα από τρία μανταρίνια
· Κανέλλα
· Γαρύφαλλο
· Μαχλέπι
· Περίπου 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το σιρόπι

· 1 και ½ κούπα μέλι
· 1 και ½ κούπα ζάχαρη
· 1 και ½ κούπα νερό
· 1-2 στικ κανέλλας
· Μερικές σταγόνες λεμόνι

Για το γαρνίρισμα

· 2-3 συσκευασίες σοκολάτας κουβερτούρας
· 1-2 κ.γλ. λάδι καρύδας η άλλο σπορέλαιο
· Τριμμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μελομακάρονα

· Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
· Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα και τα κανελλογαρύφαλλα, το μαχλέπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
· Στο χυμό μανταρινί διαλύουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα.
· Προσθέτουμε πρώτα το σιμιγδάλι και μετά σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια ομοιογενή εύπλαστη ζύμη.
· Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε σχήματα της αρεσκείας μας.
· Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 20 λεπτά.

Για το σιρόπι

· Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
· Μόλις βράσουν αφαιρούμε το στικ της κανέλλας, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά
· Τοποθετούμε 3-4 μελομακάρονα, αφού πρώτα έχουν κρυώσει, στο σιρόπι πρώτα με την ανάποδη μεριά προς τα πάνω.
· Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και τα γυρίζουμε από την καλή τους μεριά, αφήνοντάς τα και εκεί να πάρουν 2-3 βράσεις.
· Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα απομακρύνουμε από την κατσαρόλα.
· Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μελομακάρονα.

Για το γαρνίρισμα

· Γαρνίρουμε τα μελωμένα μελομακάρονα με τριμμένο καρύδι
· Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτοντας το σπορέλαιο.
· Βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα τα μελωμένα μελομακάρονα και τα γαρνίρουμε με το τριμμένο καρύδι.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *