VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

ΥΛΙΚΑ  (Βγάζει περίπου 4 βάζα μαρμελάδα)

 

12 μεγάλα πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια  κομμένα σε φέτες

2 κιλά ζάχαρη

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γλυκόζη

2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

χυμό 2 μεγάλων λεμονιών

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Διαλέξτε καρπούς που δεν έχουν εξωτερικά σημάδια απέξω.

Πλύντε τα πορτοκάλια καλά και κόψτε τα στην μέση και μετά στα 4.

Βγάλτε τα λευκά νεύρα από το κέντρο..

Μπορείτε να τα κόψετε και πιο λεπτά σαν μπαστουνάκια και να μην τα περάσετε από το μούλτι

(στην αρχή του δεύτερου βρασίματος)..

Βάλτε τα φρούτα στο νερό ( να τα σκεπάζει) και βάλτε ένα πιάτο από πάνω ..

Αφήστε τα όλη την  νύχτα ..

Αλλάξτε το νερό τους 2 φορές(την δεύτερη φορά λίγο πριν αρχίσετε τον βρασμό)

Το επόμενο πρωί ρίξτε μέσα την ζάχαρη και βάλτε τα να βράσουν για 1 ώρα ..

Προσθέστε την γλυκόζη και το τζίντζερ.

Σταματήστε τον βρασμό και αφήστε την μαρμελάδα σας να ξεκουραστεί για μια μέρα .

Το επόμενο πρωί περάστε τα πορτοκάλια από το μούλτι και ρίξτε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα

με τα υπόλοιπα υγρά..

Βράστε για δεύτερη φορά για άλλα 60 λεπτά  ανακατεύοντας συχνά..

Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός ρίξε μέσα τον χυμό από τα λεμόνια ..

 

 

         

Βάλτε την μαρμελάδα σας σε στεγνά, καθαρά βάζα .Κλείστε τα ερμητικά και γυρίστε τα ανάποδα.

Αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε στεγνό σκοτεινό ντουλάπι ..

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..

ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26081
 
 
 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *