Παγωτό πορτοκάλι, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 25Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ : 1/5
ΥΛΙΚΑ
2 πορτοκάλια
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
½ κγ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κσ. μέλι
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και τα στύβουμε πολύ καλά.
2Αδειάζουμε το χυμό σε ένα μπολ και κρατάμε τις κούπες του πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη βανίλια, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
3Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ, σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στο παγωτό.
5Αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη έως μια νύχτα.
6Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 20-30 λεπτά, παίρνουμε κουταλιές τις βάζουμε μέσα στις κούπες πορτοκαλιού που κρατήσαμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν θέλουμε το παγωτό μας να μην είναι γλυκό, δεν βάζουμε μέλι, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς στο παγωτό.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/pagwto-portokali
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό παρφέ πραλίνας χωρίς ζάχαρη, χωρίς παγωτομηχανή, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Παγωτό oreo-σοκολάτα από τις "Συνταγές Πάνος" και τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση !
Λουκούμια πορτοκαλένια, από την Αγλαΐα Παπαδήμα και το dairy-free!
Δέκα συμβουλές για τέλειο σπιτικό παγωτό, από το icookgreek.com!
Κέικ παγωτό ροδάκινο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Σπιτικό παγωτό πραλίνα, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Αφήστε μια απάντηση