VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Φρουτένιο γλυκό με αμύγδαλο!

Τα αμυγδαλώτα είναι νησιώτικα γλυκά που συνηθως τα φτιάχνουν σε γάμους και βαπτίσια. Για να τα γευτείτε δεν χρειάζεται να περιμένετε τόσο, αφού είναι γλυκό με θρεπτικά συστατικά και χωρίς να εφοδιάζει με κενές θερμίδες.

Αμυγδαλωτά με πορτοκάλι

Κομμάτια: 10

Θερμίδες: 260 kcal/κομμάτι

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά

Υλικά

  • 330γρ αμυγδαλόψιχα
  • 150γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 40γρ σιρόπι από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
  • 40γρ χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο και βάζετε το ταψί με τα αμύγδαλα σε μια λαδόκολλα και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.
  2. Στο μπλέντερ χτυπάτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε το σιρόπι,το ξύσμα και το χυμό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μαλακή ζύμη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ρολάρετε μέσα στα αμύγδαλα. Διατηρούνται σε σφραγισμένο μπολ περίπου μια εβδομάδα.

 

http://www.nutricenter.gr/arthra/43-syntages/372-portokalenia-amygdalota.html

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.