Πορτοκαλόπιτα απ’ την ανάποδη, από την mamatsita!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η πορτοκαλόπιτα είναι από τ’ αγαπημένα γλυκά της κόρης μου. Όχι ότι δεν είναι και για τα υπόλοιπα μέλη αυτού του σπιτιού…! Απλά, η Κατερίνα μου της δείχνει λίιιιγο παραπάνω αδυναμία!
Και μένα μου αρέσει κι έχω και συνταγή που μπορείς να την δεις εδώ αλλά βρε παιδί μου τον θέλει τον χρόνο της κι έτσι όπως είμαι στο τρέξιμο κάθε μέρα την προτιμώ για κάτι πιο… επίσημο να το πω, γιορτινό να το πω… Τέλος πάντων με καταλαβαίνεις!
Βρήκα λοιπόν τον τρόπο να φτιάχνω πορτοκαλόπιτα σε χρόνο ρεκόρ, με απλά δύο τρεις κινήσεις!!!
Κι είναι αυτή εδώ. Η πορτοκαλόπιτα απ’ την ανάποδη.πορτοκαλόπιταπορτοκαλόπιταΗ συνταγή της βασίζεται στην ανάποδη μηλόπιτα, ή στην ανάποδη αχλαδόπιτα (που κι αυτήν μπορείς να την δεις εδώ).
Κι αφού μηλόπιτα κι αχλαδόπιτα απ΄ την ανάποδη γνωρίζουν στιγμές δόξας σ’ αυτό το σπίτι…,
– «Γιατί να μην γίνει το ίδιο και με.. πορτοκαλόπιτα!!!» σκέφτηκα .
Και δεν έπεσα έξω!!!
Είναι πολύ… πολύ νόστιμη!!! Κι η ευκολία της την κάνει ακόμη πιο νόστιμη!!!
πορτοκαλόπιτα
Για σένα λοιπόν που είσαι «μαμά στην τσίτα» (όπως κι εγώ), για σένα που δεν είσαι «Παρλιάρος»(όπως κι εγώ) αλλά το θες το γλυκάκι σου το σπιτικό, το χειροποίητο, για σένα που τα παιδιά σου μουρμουρογκρινιάζουν (όπως και τα δικά μου) «κανένα γλυκάκι έχουμε;…», σου παρουσιάζω αυτή την υπέροχη πορτοκαλόπιτα από την ανάποδη και δες τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις.

2 πορτοκάλια σε ροδέλες
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κούπα ζάχαρη (+ ακόμη 1 κούπα)
2 κ γλ κανέλα
4 αυγά
1 φακελάκι βανιλέτα (ή βανίλια σε κάψουλες)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ κούπα φαρίναπορτοκαλόπιτα

Σε μια βαθιά και όχι πολύ φαρδιά ταρτιέρα, βάζεις το βούτυρο, την μία κούπα ζάχαρη (που μπορεί να είναι μισή λευκή-μισή καστανή) και την κανέλα κι ανακατεύεις απαλά. Στρώνεις από πάνω τις ροδέλες πορτοκάλι.
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ, χτυπάς τ’ αυγά με μία κούπα ζάχαρη.
Προσθέτεις την βανιλέτα και το ξύσμα πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτεις την φαρίνα.

πορτοκαλόπιταΔεν χρειάζεται ν’ ανακατεύεις για πολύ ώρα. Χρειάζεται να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό, παρόμοιο με αυτόν του κλασσικού κέικ.
Ρίχνεις αυτόν τον χυλό πάνω από τα πορτοκάλια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30-35 λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
πορτοκαλόπιταΑφήνεις για λίγα λεπτά το σκεύος να κρυώσει, τοποθετείς πάνω του την πιατέλα που θα χρησιμοποιήσεις και το γυρίζεις ανάποδα.
Αυτό ήταν! Μόλις έφτιαξες την πιο εύκολη, την πιο γρήγορη, την πιο πορτοκαλένιαπορτοκαλόπιτα απ’ την ανάποδη!!!
Απόλαυσε την μ’ αυτούς που αγαπάς, αλλά και με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σοκολάτα!!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Με ευχαριστείς αργότερα.
Με αγάπη

Mamatsita

πορτοκαλόπιτα

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *