Bolero-Biodiet

Ένα υπέροχο, αφράτο, μελένιο γλυκό με πορτοκάλι. Γίνεται εύκολα και γρήγορα σε ατμομάγειρα ή απλή κατσαρόλα ή και στο φούρνο. 
4.5 αστέρια από 4 σέφ 

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 40 λεπτά | Σύνολο: 45 
Συνταγή για: 4 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 486 θερμίδες | Λιπαρά: 23 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Βούτυρο7 κουταλιές σούπας (100 γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου 
Ζάχαρη1/2 κούπα (100 γρ.) 
Αλεύρι2/3 κούπας (95 γρ.) 
Μπέικιν πάουντερ1 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Αυγά2 μεγάλα 
Γάλα2 κουταλιές σούπας 
Πορτοκάλια2 μέτρια, χυμό και ξύσμα 
Μέλι4 κουταλιές σούπας 

Οδηγίες: 
1. Για τη συνταγή αυτή, θα χρειαστείτε 4 πυρίμαχα μπολ (π.χ. κεραμικά ή πυρέξ) ή 1 μεγαλύτερο. Βουτυρώνετε τα φορμάκια και βάζετε μέσα από μία κουταλιά μέλι. Τα κρατάτε κατά μέρος.
2. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν και στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά. Τέλος προσθέτετε το γάλα, το ξύσμα και το χυμό.
3. Μοιράζετε το μείγμα στα 4 μπολάκια. Καλύπτετε καλά τα μπολάκια με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στον ατμομάγειρα. Μπορείτε να τα ψήσετε και σε κατσαρόλα με καπάκι, στο καλαθάκι που χρησιμοποιείτε για να ψήσετε λαχανικά στον ατμό
4. Μαγειρεύετε για 40 λεπτά (αν χρησιμοποιείσετε ένα μπολ αντί για 4 θα χρειαστείτε 80 – 90 λεπτά). Βγάζετε από τον ατμομάγειρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αναποδογυρίζετε σε πιατάκι. Σερβίρονται χλιαρά, σκέτα ή με χτυπημένη κρέμα. 


Μαγειρεύτηκε στις 23 Απριλίου 2013 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *