Σοκολάτα μαρκίζ με σος πορτοκάλι από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
Μερίδες: 10

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΡΚΙΖ:

350 γρ. κουβερτούρα

4 αυγά

175 γρ. βούτυρο μαλακωμένο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

600 γρ. χυμό πορτοκαλιού

½ κλωναράκι βανίλιας

30 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα μέσα σ’ ένα μπολ, το τοποθετούμε σε μπεν μαρί και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε σιγανή φωτιά. Σπάμε τα αυγά χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε το βούτυρο σ’ ένα μπολ, προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και δουλεύουμε το μείγμα ώστε να γίνει ελαφρύ και αφρώδες. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και ανακατεύουμε το όλο μείγμα με τη σοκολάτα. Χτυπάμε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με τα 50 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης σε χαμηλή ταχύτητα και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανασηκώνοντας απαλά για να μην «κάτσουν» τα ασπράδια. Γεμίζουμε μία μεταλλική φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη σε ζεστό νερό. Σερβίρουμε με τη σως*.

*Ρίχνουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά σε ένα καυτό τηγάνι έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού τον οποίο έχουμε ήδη ζεστάνει. Αδειάζουμε τους σπόρους από το κλωναράκι της βανίλιας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου η ποσότητα μείνει η μισή (για 20-25 λεπτά περίπου). Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το grand marnie. Αφήνουμε να κρυώσει και μ’ αυτή συνοδεύουμε το γλυκό.

https://www.facebook.com/glykesalchimies/photos/a.1406828976229769.1073741829.1406585812920752/1515680025344663/?type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *