Τερίνα με Campari και φράουλες, από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο συνδυασμός φράουλας, πορτοκαλιού και Campari είναι απίστευτα δροσερός και κομψός. Σερβίρετε αυτή την απλή τερίνα μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ως επιδόρπιο, για να δροσίσετε τον ουρανίσκο.

Χρόνος Προετοιμασίας:

30΄
Χρόνος Αναμονής:

Στο ψυγείο: 3 – 4 ώρες
Υλικά:

  • Για 6 μερίδες
  • ½ λίτρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 8 φύλλα ζελατίνης
  • 800 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 200 ml Campari

 

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το μισό χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό μουσκεύω τα φύλλα ζελατίνης για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβω με τα χέρια μου και τα ρίχνω στο καυτό μείγμα πορτοκαλιού-ζάχαρης. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζελατίνη να λιώσει. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το Campari και ανακατεύω καλά. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη το εσωτερικό μιας φόρμας για τερίνα ή μιας μέτριας μακρόστενης φόρμας για κέικ. Στρώνω εκεί τις μισές φράουλες και αδειάζω εκεί το μισό μείγμα με Campari. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει πολύ ελαφρά. Τότε απλώνω εκεί τις υπόλοιπες φράουλες και τις περιχύνω με το υπόλοιπο μείγμα Campari.

Φέρνω τις άκρες της μεμβράνης προς το κέντρο της τερίνας για να καλύψω το μείγμα και βάζω τη φόρμα το ψυγείο για 3 – 4 ώρες.

Για να σερβίρω, αναποδογυρίζω προσεκτικά την τερίνα, αφαιρώ προσεκτικά τη μεμβράνη και κόβω σε φέτες.

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1132#r=edit-tid-5-77/page=8Τερίνα

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *