Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΔΩ ..http://koykoycook.gr/?p=5430

η αν δεν έχετε χρόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ

300 γρ νερό

200 γρ ζάχαρη

50 γρ κονιάκ

φλούδες από πορτοκάλια

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 15 λεπτά  και αφήστε το σιρόπι 

να κρυώσει..

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ  

Υλικά και εκτέλεση για την πατισερί εδώ : http://koykoycook.gr/?p=11958

Για την τούρτα θα χρειαστείτε μισή δόση πατισερί.

ΓΙΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Προσθέστε στο γάλα τα ακόλουθα υλικά :

2,1/2  κουταλιές της σούπας  χυμό πορτοκάλι

1 κουταλιά της σούπας  άρωμα πορτοκάλι & ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

Για πορτοκαλί χρώμα  προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί  χρώμα(πάστα).

Αυξομειώστε την ποσότητα του χρώματος ανάλογα με τι απόχρωση θέλετε( αχνό η έντονο).

 

swirl2

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ -ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

4 φάκελοι Γκαρνί Γιώτης βανίλια

3 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 35 %

μισό κουταλάκι εσάνς πορτοκαλιού

πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής

ψιλό καραμελάκι σε πορτοκαλί χρώμα

Χτυπήστε το Γκαρνί βανίλιας με την κρέμα γάλακτος και την εσάνς.

Προσθέστε το  χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Βάλτε την στο ψυγείο να σφίξει.

Ποτίστε το πρώτο παντεσπάνι(με πινέλο) και στρώστε μια δόση κρέμα πορτοκάλι.

Συνεχίστε  με τα υπόλοιπα..

Ποτίστε το επόμενο παντεσπάνι και στρώστε ξανά κρέμα.

Ποτίστε ελαφρά το τελευταίο παντεσπάνι .

Με μια σπάτουλα καλύψτε γύρω γύρω  και από πάνω την τούρτα σας με την Κρέμα Γκαρνί.

Βάλτε στο ειδικό κορνέ την Γκαρνί και κάντε τριαντάφυλλα.

Δείτε την τεχνική εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=ybkvx90YNYs

Στο πάνω μέρος στολίστε με τριαντάφυλλα περιμετρικά την τούρτα  σας.

Βάλτε στο κέντρο το πορτοκαλί καραμελάκι.

Μια εύκολη αλλά πολύ εντυπωσιακή τούρτα…

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

swirl3

Επιμέλεια/Εκτέλεση συνταγής :Ρένα Κώστογλου
Φωτογραφίες : Ρένα Κώστογλου
  
 
http://koykoycook.gr/?p=22559
 
 
swirl4
 
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *