VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
IONSWEETS.GR

Ένα κλασικό αφράτο κέικ με βερίκοκα και πορτοκαλένιο άρωμα που θυμίζει τι άλλο Χριστούγεννα!!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:12€,
Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο

  • 4 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. σουπ. χυμό πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε το χυμό και σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τα βερίκοκο, που έχετε πριν αλευρώσει ελαφρά, το ξύσκα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5ο λεπτά με 1 ώρα. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίζετε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό.
3. Αποσύρετε από το φούρνο αφήνετε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά, το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύετε καλά μέχρι να πάρετε ένα λεπτόρευστο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να βάλετε στο κέικ και λίγο στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/chr2/recipe/1096

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *