VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Θα τις φτιάξουμε για να τις χρησιμοποιήσουμε στη διακόσμηση άλλων γλυκών ή για να τις κόψουμε κυβάκια και να τις προσθέσουμε σε κέικ, κρέμες και παγωτά. Μπορούμε όμως να τις βουτήξουμε και στη σοκολάτα και να τις προσφέρουμε σαν κέρασμα ή σαν γλυκό σνακ. Πάμε να τις φτιάξουμε όμως πρώτα…

Υλικά

  • 500γρ. φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού (ζυγισμένες στεγνές)
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη για το σιρόπι + επιπλέον για την επικάλυψη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Για να την επικάλυψη

  • Σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, αφαιρείτε με μια οριζόντια τομή το πάνω και το κάτω μέρος τους και ύστερα τα χαράζετε σε 4 σημεία και ξεκολάτε τις φλούδες. Τις κόβετε σε μπαστούνια πλάτους όσο το μικρό μας δαχτυλάκι περίπου.
  2. Βάζετε αφθονο νερό σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τις φλούδες και τις βράζετε για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνετε με καθαρό νερό και βράζετμε άλλα 2 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε σε κρύο νερό. Τις αφήνετε ένα δίωρο και τους αλλάζετε άλλες δυο φορές το νερό. Δαγκώνετε λίγο μια φλούδα να τσεκάρετε αν ξεπίκρισε.
  3. Ρίχνετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τη βάζετε σε μέτρια φωτιά ανακατατεύοντας στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι και περάσουν 3 λεπτά, ρίχνετε τις φλούδες και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  4. Βάζετε το γλυκό να στραγγίσει σε σουρωτήρι και φυλάτε το σιρόπι να το χρησιμοποιήσετε σε κάποιο άλλο γλυκό σας. Κυλάτε τις φλούδες πάνω σε ζάχαρη να καλυφτεί παντού και φυλάμε τις ζαχαρωμένες φλούδες σε σακουλάκι.
  5. Αν θέλετε λιώνετε σε μπεν μαρί σοκολάτα και βουτάτε τις φλούδες μέχρι τη μέση. Τις αφήνετε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα εντελώς πριν τις προσφέρετε.

 

http://www.sweetly.gr/2014/02/zaxaromenes-floudes-lemoniou-kai-portokaliou/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *