Μαρμελάδα σύκο, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
ΒΑΖΑ: 1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Σύκα (κομμένα στα τέσσερα)
150 γρ. Ζάχαρη
170 γρ. Μέλι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Χυμό από ½ λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανα μερίδα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει η ζάχαρη.
2Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά στα μισά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει. Θα μας πάρει περίπου 45-50 λεπτά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει ή για να μη φουσκώσει υπερβολικά το μείγμα.
3Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά. Αν επιλέξουμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού το κάνουμε σε αυτό το σημείο.
4Γεμίζουμε τα βάζα τα οποία πρώτα έχουμε αποστειρώσει όσο ακόμα η μαρμελάδα είναι ζεστή. Τα γυρνάμε ανάποδα πάνω από μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
#tsoulotip: Αν θέλουμε μια πιο λεία μαρμελάδα τότε μπορούμε να την πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/marmelada-syko
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Συκαλευριά, από τον Άρη και το neanikon.gr!
Παγωμένο cheesecake με ξερά σύκα και ούζο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα με Σουσάμι & Σύκα | Chocolate Fudge with Sesame & Figs | Raw-Vegan, από την ...
Τούρτα με σταφίδες και αποξηραμένα σύκα (Lady Baltimore cake), από τον Γιώργο Τσούλη!
Μαρμελάδα νεκταρίνι, από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Τάρτα μπισκότου με αυγουστιάτικα σύκα και κρέμα ελληνικών τυριών από το cookoo.gr!
Αφήστε μια απάντηση