Μαρμελάδα σύκο, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΒΑΖΑ: 1

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:  5Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 50Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  1/5

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Σύκα (κομμένα στα τέσσερα)

150 γρ. Ζάχαρη

170 γρ. Μέλι

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Χυμό από ½ λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα σύκα, τη ζάχαρη και το μέλι και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για να λιώσει η ζάχαρη.

2Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά στα μισά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει. Θα μας πάρει περίπου 45-50 λεπτά. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει ή για να μη φουσκώσει υπερβολικά το μείγμα.

3Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά. Αν επιλέξουμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού το κάνουμε σε αυτό το σημείο.

4Γεμίζουμε τα βάζα τα οποία πρώτα έχουμε αποστειρώσει όσο ακόμα η μαρμελάδα είναι ζεστή. Τα γυρνάμε ανάποδα πάνω από μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

 

 

#tsoulotip: Αν θέλουμε μια πιο λεία μαρμελάδα τότε μπορούμε να την πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/marmelada-syko

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *