Τάρτα με σύκα και φιστίκια Αιγίνης, από την αγαπημένη Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Για τη βάση

2 έτοιμα φύλλα κουρού
2 κ.σ.ζάχαρη καστανή
4 κ.σ.βούτυρο φυτικό
1 αυγό

 

Για τη γέμιση

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. μέλι
6 με 8 σύκα κομμένα στα τέσσερα
1/2 φλ.τσ. φιστίκια Αιγίνης

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διαδικασία

Αλείφουμε με 2 κ.σ. βούτυρο μια φόρμα το εσωτερικό και τα τοιχώματα της ταρτιέρας και απλώνουμε το ένα φύλλο ζύμης κουρού.Αλείφουμε το φύλλο με τις 2 κ.σ. βούτυρο ,πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο που το τοποθετούμε σταυρωτά.Με ενα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που περισεύει έξω απο την ταρτιέρα και με τα δάχτυλα πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα.Τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία με το πηρούνι ,χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο το περνάμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως και συνεχίζουμε με τη κρέμα.
Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε την γέμιση στην τάρτα που έχει ήδη κρυώσει.
Βάζουμε με τάξη τα κομμένα σύκα πάνω από την κρέμα.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Λίγο πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με λίγο μέλι και θρυμματισμένα φιστίκια.

Καλή επιτυχία <3

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *