Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  • Υλικά

  • 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο

  • 250 γρ. μπισκότα τριμμένα στο μπλέντερ

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ. ανθότυρο

  • 200 γρ. μανούρι

  • 100 γρ. ξινομυζήθρα

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 1 κιλό σύκα φρέσκα, καθαρισμένα

  • 4 κουτ. σούπας μέλι

  • 4 φρέσκα ή ξερά σύκα για διακόσμηση

  • 80 ml κονιάκ

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το Flora Soft με βούτυρο στα δύο και αφήνουμε τη μισή ποσότητα να λιώσει εντελώς σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το Flora Soft με βούτυρο σε μια λεκάνη προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ή με μια σπάτουλα έως ότου το μίγμα μας γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Με τη ζύμη του μπισκότου, στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ΊC για 15-20 λεπτά μέχρι η βάση μας να πάρει χρώμα.

Παράλληλα θρυμματίζουμε καλά τα τυριά, τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μαζί με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αφού το μπισκότο μας έχει ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια το μείγμα των τυριών.

Πολτοποιούμε ελαφρώς τα σύκα στο μίξερ και τα ανακατεύουμε απαλά, σε ένα μπολ, μαζί με το μέλι. Στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ρευστοποιηθούν εντελώς τα υλικά μας.

Απλώνουμε το μείγμα των σύκων με το μέλι καλά στην επιφάνεια της κρέμας και γαρνίρουμε με ολόκληρα σύκα.

Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 50 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HMyK/tarta-mpiskotoy-me-aygoystiatika-syka-kai-krema-ellhnikwn-ty

 

 

http://blog.cookoo.gr/tarta-biskotou-me-avgoustiatika-sika-ke-krema-ellinikon-tirion/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *