Κέικ με ρόδια, καρύδια και γλάσο γιαουρτιού, από το icookgreek.com!

  • Μερίδες: 10
  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

  • Για το κέικ
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 260 ml γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρόδι καθαρισμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή στο μίξερ ρίχνετε το βούτυρο σιγά -σιγά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3′ ακόμα. Προσθέτετε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα και τις βανίλιες. Προσθέτετε το 1 φλιτζάνι ρόδι, τα καρύδια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  2. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ σε μία μεγάλη ή δύο μικρές φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40′-50′ (βουτάτε μία οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι και όταν βγει καθαρό το κέικ είναι έτοιμο). Αφήνετε το κέικ να κρυώσει.
  3. Για το γλάσο γιαουρτιού: Σε ένα κατσαρόλακι ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε για 3′-4′. Κατεβάζετε από τη φωτιά κι αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 3/4 του σιρουπιού και το γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα ελαφρύ γλάσο. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει, περιχύνετε το κέικ, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ρόδι και σερβίρετε.

 

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%8D

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *