Sweet potato and Chocolate, by Pantespani!

Οι γλυκοπατάτες πραγματικά σπάνια εμφανίζονται σε συνταγές, παρόλο που συνδυάζουν την υφή και την γεύση, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κρέμες ή ακόμα και σε κέικ.

 

Συνήθως τις κάνουμε στον φούρνο με την φλούδα, όταν τις τρώμε μεμονωμένα. Ξεροψήνονται και καραμελώνουν. Στην συνταγή μου προτιμώ να τις βράσω επειδή είναι πιο γρήγορος τρόπος, καθώς και αφαίρεσα την φλούδα ώστε η κρέμα μου να είναι ομοιογενής.

Sweet potato pomegranate tart

Νομίζω η γλυκύτητά τους διαφέρει, άρα η ποσότητα του μελιού που βάζω εγώ, μπορεί να σας φανεί λίγη ή παραπάνω. Επίσης πρόσθεσα μπανάνες γιατί θυμήθηκα τόσους φίλους μου με αδυναμία στον συνδιασμό μπανάνας και σοκολάτας. Και πρόσθεσα και φρέσκο ρόδι (όσο φρέσκο το βρήκα στο σουπερ μάρκετ εισαγόμενο από Τουρκία). Εδώ θα πρότεινα ρόδι, raspberries, μούρα ή και τίποτα.

 

Sweet potato pomegranate tart

 

 

Υλικά για την βάση

1 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης

100 γρ βούτυρο ή 80 γρ λάδι

Διαδικασία

Βάζουμε την βρώμη στο blender και την αλέθουμε.

Λιώνουμε το βούτυρο ή απλά προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον φούρνο στους 200 για 10 λεπτά περίπου.

Sweet potato pomegranate tart

Υλικά για την κρέμα

400 γρ (2 μεγάλες) γλυκοπατάτες

3-4 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. κακάο

3 μπανάνες

Διαδικασία

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 12 λεπτά.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες, τις μπανάνες, και προσθέτουμε το κακάο και το μέλι.

Τα βάζουμε πάνω από την βάση που ψήσαμε και σερβίρουμε 🙂

https://pantespani.wordpress.com/2016/03/04/sweet-potato-and-chocolate/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *